• Mabul , Sipadan, Kapalai tunggu kami sampai ! - Hari kedua - Part 2

     Pulang jer dari aktiviti snorkeling sesi ke 2 itu , kami terus bersiap-siap untuk aktiviti seterusnya yang mana En Adli akan membawa kami bersiar-siar di resort mewah berdekatan. Pastikan bateri kamera anda penuh untuk sesi ini. Kami telah pun membawa bateri spare supaya setiap detik dapat dirakamkan. Bukan senang nak datang sini lagi huhu.. so jangan ada moment yang terlepas

    1. Sipadan Mabul Resort (SMART)


    Tahukan anda pasir di sini di tapis setiap hari ?




    Menurut En Adli banyak filem luar yang shooting di sini

    Pulau Kapalai


    Antara yang mendapat perhatian jurugambar











    2. Mabul Water Bungalows




    Sipadan Water Village


















    Pada awalnya tiada aktiviti khusus untuk dilakukan pada waktu malam melainkan makan . Hanya tanyangan video korporat sahaja menjadi sajian mata. Tapi bila melihat cuaca sangat cantik , kami meminta kebenaran dengan En Adli untuk night snorkeling. Yes ! Kami dibenarkan. Jika nasib kami baik malam tu, kami akan dapat peluk penyu yang akan melintas mencari makanan.

    misi mencari penyu bermula

    Hebat tak kami ? Tak pakai safe jacket pun

    penyu , mabul
    Aduh.. baru naik dia pun melintas

    Permysuriku cuba nak nak tangkap penyu tu juga

    Berakhirlah malam yang sungguh menyeronnokkan. Pengalaman night snorkeling yang tidak akan dapat di mana-mana.

    Manakala sekumpulan Omputeh yang baru sampai petang tadi sedang bermabukkan menyambut birthday salah seorang rakan mereka. Aku menyuruh Permysuriku masuk ke bilik dahulu kerana keadaan kurang sesuai. Sementara tu aku duduk berborak dengan abang Polis Marin yang berkawal di resort tersebut.

    malam yang tenang lagi damai....


  • You might also like

    No comments:

    Post a Comment