• Mandi manda di Wonderland Melaka

    Sabtu 24 Ogos 2013. Lebih kurang jam 11.15 pagi,  kami sampai di sini dari Kota Damansara. Aku memang tak pernah lagi ke sini, nama jer orang Melaka. Tapi disebabkan anak dara Icha ni ada, maka kami bawa lah dia ke sini bagi memenuhi percutiannya..

    Tak banyak kereta kelihatan diruang pakir ini bermakna tak ramai pengunjung yang datang. Aku parking betul-betul depan pak guard supaya lebih selamat sebab ada 2 biji laptop dalam kereta

    Seperti yang dijangka memang tak panjang orang beratur membeli ticket. Sedang aku beratur tiba-tiba satu kejadian yang cukup tragis berlaku di depan mata. Baby dalam linkungan 10-12 bulan boleh terjatuh dari stroller . Macam manalah parent dia orang ni jaga anak ish ish..

    Ticket dewasa berharga RM 30 dan kanak-kanak berharga RM 25, so dengan tiket  2 dewasa , 1 kanak-kanak, kami pun masuk ke dalam...





















    Kalau orang tanya aku best ke kat sini ? Dari 5 bintang aku bagi 3 jer. Tapi kalau tanya budak-budak, memang best jer la..

    Jam 2.30 petang kami berangkat pulang, kami akan bermalam dulu di rumah Mak di Alor Gajah.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Lokasi  : Lot PT17178, Lebuh Ayer Keroh, Hang Tuah Jaya, 75450 Ayer Keroh, Malacca ( 15 minit dari exit tol Ayer Keroh )
    Tel: +606 231 3333 / 3331 / 1119 / 1115
    Operation hours : Weekday 11.00 - 19.00
                                    Weekend  09.00 - 19.00
                                    Monday Closed

  • You might also like

    No comments:

    Post a Comment